Anemona este o planta de o frumusete aparte; face parte din familia Ranculacee si este originara din regiunile montane din jurul Marii Meditenane.
Cultivare: Anemona are nevoie de sol reavan, bogat in humus si bine drenat. Fiind o planta sensibila la excesul de umezeala si la temperaturile scazute, anemona se dezvolta bine daca este expusa la soare; in aceasta situatie, este favorizat si coloritul florilor.
Inmultire: Tuberculii de anemona se planteaza toamna sau primavara devreme, in februarie-martie. Tuberculii se pun la inmuiat cu o zi inainte de plantare; se planteaza la 5-10 cm adancime, la o distanta de 10 cm unul de altul si 30 cm intre randuri.
Pentru obtinerea tuberculilor se procedeaza astfel: se seamana semintele in ladite sau rasadnite cu pamant afanat, la sfarsitul verii. Rasadurile tinere de anemona se planteaza apoi pe brazde in primavara urmatoare. Se uda regulat, se se foloseste ingrasamant; o mare atentie trebuuie acordata inlaturarii buruienilor, care pot sufoca planta. In iulie anemona intra in repaus si frunzele se usuca; este momentul in care tuberculii trebuie scosi din pamant si depozitati intr-o incapere uscata si racoroasa.
Boli si daunatori: Frecvent la anemone apar patarea frunzelor si fainarea. Patarea frunzelor apare la pe fata inferioara a frunzelor si boala evolueaza foarte repede la temperaturi peste 9 grade Celsius. Combaterea se face prin dezinfectarea solului inainte de plantare si prin tratarea plantelor cu substante fungicide. Fainarea apare pe frunze, pe tije si pe flori. Se recomanda pulverizari cu sulf, preventiv.
Specii: Anemone coronaria - are o rozeta de frunze petiolate de culoare verde intens si tulpinile florale au in varf o floare mare de culoare rosie, albastru, roz sau alb si cu multe stamine.
da. sunt frumoase, dar.... de cate ori am cumparat nu au fost culorile respective. ba mai mult, au disparut in pamant... parca s-au topit! poate eu sunt vinovata!
Eu cred ca merita imvestitia! Culorile stralucesc in lumina soarelui si ofera o adevarata sarbatoare in gradini.Pamantul trebuie drenat cu nisip,evitand putrezirea.
La anul vor fi mai frumose. Si eu in primul an am fost dezamagita de ele, dar anul acesta, a rezistat una din ele, peste iarna, si a fost foarte frumoasa, (celelalte au putrezit, erau in alta parte). E o poza sau doua prin pozele mele, flori mai-iunie, pag 10.
Sa nu le scoti din pamant la toamna, dar sa fie un pic la adapost, langa casa sau langa un gard de beton. Dar cred ca rezista si daca sunt in alt loc, numai sa nu putrezeasca.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Numai bine !
mie imi plac sa fie scurte si cu flori multe multe...
Sa nu le scoti din pamant la toamna, dar sa fie un pic la adapost, langa casa sau langa un gard de beton. Dar cred ca rezista si daca sunt in alt loc, numai sa nu putrezeasca.